Tele- ja raadiosaated on olnud täis räigeid rünnakuid presidendi vastu, taas korratakse valeväiteid tema mineviku kohta, jättes tähelepanuta, et president Rüütel on need varem korduvalt ümber lükanud ning toonast tausta põhjalikult selgitanud, kirjutab Einseln Postimehe arvamusküljel.

Samas pole keegi võtnud vaevaks tuulutada tolleaegse välisministri Toomas Hendrik Ilvese patte, kurdab Einseln. “Näiteks Wall Street Journalis tsiteeritud ropendamist, sagedast napsitamist, solvanguid meie Balti sõprade ja liitlaste pihta, tema süüd Eestit tabanud hiiglaslikus suhkrutrahvis jne.”

Mida ütleb see nätsu mäluva Ilvese “väärikuse” kohta, pärib Einseln.

Olen esindanud Ameerika Ühendriike neljal kontinendil. Mitte kunagi pole ma kogenud nii labast, alatut ja jõhkrat kambakraatiat, kui seda on meie tänapäeva meedia.

“Täiesti ennekuulmatu oleks näiteks selline sügavalt juurdunud poliitiline erapoolikus, mis on omane meie avalik-õiguslikule televisioonile ja raadiole.” Täiesti avalikult tehakse maksumaksja rahaga räiget parteilist propagandat, kurjustab Einseln.

Vaba meedia rolli demokraatlikus ühiskonnas on oluline, ent see peab olema tasakaalustatud terve mõistuse portree, leiab Einseln.

Tõsiasi on see, et president Arnold Rüütel on teenekas ja väärikas inimene, keda toetab suur osa meie rahvast, toonitab Einseln. “Tema kui presidendi halvustamine ja laimamine diskrediteerib kogu Eestit ning näitab, et meil ei austata demokraatlikke valikuid.”