23. aprilli hommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 109 inimest, kellest seitse on juhitaval hingamisel. Haiglatest on väljakirjutatud 192 inimest. Ööpäeva jooksul suri Kuressaare haiglas ravil olnud 85 aastane naine. Kokku on Eestis koroonaviiruse tõttu surnud 45 inimest.

Rahvastikuregistri andmetel on viimase 24 h jooksul lisandunud kõige rohkem positiivseid testitulemusi Harjumaal (12) ja Saaremaal (12). Kaks nakatunut lisandus Hiiu ja Ida-Viru maakondades. Vanuseliselt on kogu covid-19 levikuperioodi jooksul enim nakatunuid 55-59 aastaste hulgas. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Maakondlik jaotus koostatakse rahvastikuregistri andmete põhjal. Kuna Sõmera kodu elanikud ei ole kõik oma ametlikuks elukohaks märkinud Saaremaad, ei kajastu kõik seal võetud positiivsed tulemused Saaremaa statistikas.

Ehkki COVID-19 nakatunute ja haiglaravi vajavate inimeste arv on langustrendis, tuleb veel mõnda aega püsida kodus ja vältida kontakte. Ühise pingutusega jõuame peagi olukorda, kus on ohutu järk-järguliselt naasta tavaelu juurde.

Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse selgitus andmete avaldamise osas:

Tervishoiuteenuse osutajatel (sh laboritel) on võimalik tagantjärgi dokumente parandada, muuta ja tühistada. Avaandmetes avaldame alati ajakohaseid ja kord ööpäevas uuenevaid andmeid tervise infosüsteemi (TIS) andmestikult esmakordsete testitulemuste lõikes. Avaandmetes kajastuvad laborite poolt tehtud muudatused, parandused ja tühistused ka varasemast ajaperioodist.