“Reformierakond on edukalt laiendanud oma valijaskonda teiste erakondade arvel. Teinud seda teadlikult ja professionaalselt. Aastal 2003 vehiti sotsiaaldemokraatidelt sisse vanemahüvitis ja rakendati see endale meelepärasel kujul. Aastal 2007 pandi IRL-ilt pihta pronkssõdur,” lausus Nestor Delfile juba enne eilseid suurparteide volikogusid.

“Keskerakonna eeskujul ei häbeneta populistlikke samme ja puru silma ajamist võimu nimel. Kõige tabavamalt on selle kokku võtnud Veronika Kalmus mõni aeg tagasi Sirbis: “…just reformarid on kõige paremini tabanud talurahva ja homo soveticus `e vaimse pärandi ühisosa eestlaste meelelaadis: pragmatismi, materialismi ja usu paremasse tulevikku.” 

Nestori sõnul on suur viga arvata, et sotsiaaldemokraatidel ei ole majanduspoliitikat, on ka suur viga arvata, et parempoolsetel erakondadel ei ole sotsiaalpoliitikat.

“Kindlasti on see olemas ja tüüpiliste näidetena vahepealsetel aastatel kombeks olnud ühekordsed poliitilised pensionitõusud riigi tasemel või siis Tallinnas eakatele makstav pensionilisa, mis on küll Keskerakonna algatus,” kinnitas ta. “Olemuselt on tegu mõlemal juhul sama sisuga ja sellise parempoolse sotsiaalpoliitika eesmärgiks on eelkõige hääled valimistel, mitte süsteemse lahenduse leidmine ühe või teise sotsiaalse probleemi lahendamiseks. Pange tähele, et süsteemseid lahendusi pole need kaks erakonda Eesti ühiskonnale mitte kunagi ka pakkunud.”