Nestori sõnul on rahandusministeeriumi prognoosi valguses selge, et valitsus peab tegema kõik selleks, et Eesti ei peaks järgmise aasta kevadel pöörduma abipalvega Rahvusvahelise Valuutafondi poole, teatas Delfile erakonna pressiesindaja.

“Samamoodi jätkates see valitsus IMF-i ukse taha ka jõuab,” usub Nestor.

“Oleks sulaselge rumalus loobuda ka soovist üle minna eurole. Küll aga peab 2010. aasta eelarvest olema võimalik välja lugeda seda, kuidas saadakse hakkama ilma rahvusvahelise abita. Eurole aga võimul olev valitsus Eestit ei vii. Selleks puudub tal poliitiline võimekus, tahe ja juhtimine,” märkis Nestor.

Nestori sõnul on valitsuse läbikukkumise põhjused poliitilised. “Euro kiire saabumise nimel oleks tulnud ka pingutada ja loobuda mitmetest dogmadest. Neoliberaalseid loosungeid korrutades ei saa euroni loksuda,” nendib fraktsiooni esimees.

Nestori hinnangul on majanduse elavdamise ja sügisel ähvardava sotsiaalse plahvatuse ärahoidmiseks vaja uut kava, mis ei toetuks ainult eurole. “Selleks kulutusi tegemata me majanduslangust ei ületa ja euroni ei jõua. Küsimus on juba tõesti selles, kas me teeme neid otsuseid ise või surub neid samme meile peale IMF,” märkis Nestor.