"Ivari Padar kandideerib europarlamenti, eks see on meie partnerid natukene ärevile ajanud," arvas sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Eiki Nestor. „Tema teeb oma tööd usinalt edasi, kuni valimised toimuvad," avaldas Nestor lootust, et loodetavasti saab Padar valituks ning siis ta ka europarlamenti läheb. „Parti ta ei tee," kinnitas Nestor.

Nestori sõnul tegutseb rahandusminister Padar täiskoormusel. „See on tema enda kindel soov olnud, et ta tahab tõsiselt seda tööd teha niikaua, kuni ta on need kohustused endale võtnud," sõnas Nestor, lisades, et kui europarlamendi valimised on toimunud, siis vaadatakse edasi, kes võiks uueks rahandusministriks saada.

Eelmisel kolmapäeval saatis peaminister Andrus Ansip rahandusminister Ivari Padarile kirja, kus avaldas rahulolematust riigi finantsstabiilsuse abimeetmete väljatöötamise ja Padari ettepanekute üle ning muretses Eesti majanduse tervise pärast, märkides, et Padari poolt esitatud, maksutõusudele rajatud andmed ei olnud valitsuses arutamiseks kõlbulikud.

Padar vastas pärast kirja saamist ajakirjandusele, et ta ei tea, kust peaminister Ansipil nii head uut rahandusministrit võtta on, lisades, et ta on peaministriga kokku leppinud, mis ajaks on võimalik eelarve analüüs teha.