Ametiühinguliikumisega liitumine ei ole ainult Eestis probleemiks, vastas Nestor Delfi küsimusele, miks Eestis massid ametiühinguliikumisega kaasa ei lähe. "Ka läänepoolsetes riikides ei suudetud kohe kaasa minna muutuva tööeluga ja vastavalt sellele kaasajastuda. Meil lisandub sellele veel mälestus endistest aegadest. Nõukogude võim pilastas palgasaajate liikumise organisatsiooniks, kus „jagati asju“, ütles Nestor.

Uued ametiühingud pakuvad tema sõnul aga võimalust koos teha ja osaleda. "Sellest arusaamine on palju keerukam kui supermarketi külastus. Need Eesti ametiühingud, kes on suutnud uutes ühishuve esindada, on minu meelest tegusad ja saavutanud ka tulemusi. Võrreldes teistega on töösuhted seal stabiilsemad ja see tuleb kasuks mitte ainult töötajatele, vaid ka tööandjatele," tõdes Nestor.

"Tõele au andes töötab nendel aladel ka suhteliselt teadlikum ja haritum töötajaskond. Aga nii on ka mujal maailmas, kus ametiühinguliikumine saigi alguse tarkadest töötajatest," väitis Nestor.

Ta ütles, et kui tööandja peab oma töötajatest lugu, siis ei peaks mingeid sanktsioone pelgama ning mingit kartust pole. "Kahjuks on ka teistsuguse mentaliteediga tegelasi, keda tööandja austava nimetusega oleks isegi kohatu kutsuda. Ja siis võib tõesti hirm sanktsioonide ees olla suurem soovist koostööd tehes enda huvide eest seista."

Kaasaegse ettevõtte edu saab seisneda just selles, et kutsutakse ühistes huvides koos mõtlema. "Kui te olete pannud tähele, siis meil on olnud suurärimehi, kes täna on leidnud endale jõukohase rakenduse turuleti taga pudukaupu müües. See ka vajalik tegevus. Täpselt sama selektsioon toimub aja jooksul ka tööandjate seas," on Nestor sarkastiline.

Mis oleks meie ühiskonnas teisiti, kui meil oleks tugev ametiühinguliikumine? "Eestis oleks siis teadlik ja korrastatud palgapoliitika ning arengule suunatud töösuhted," vastas Nestor. "Paragrahve seadustes oleks vähem vaja ja tööelu käiks tööandjate ja töötajate ühingute vahel sõlmitud lepete alusel. Elatustase oleks kõrgem ja majandus areneks kiiremini. Probleeme lahendataks läbirääkimiste laua taga, mitte nurga taga vingudes või rusikaid vibutades."