"Pressiteade sellest, et Keskerakond toetab IRL-i presidendikandidaati, oleks valmis veel varem kui vastav otsustuskogu koguneb," kirjutas Nestor oma blogis.

"Hetkel on selge, et Ilvese poolt on valmis hääletama 52 saadikut riigikogus ja IRL on teatanud, et langetab otsuse oma volikogus maikuu lõpus," kirjutas poliitik.

Lõputult venitada pole tema sõnul võimalik, sest see looks mulje erakonnast kui otsustusvõimetust suurusest. Asjaolu, et seejuures soovitakse presidendikandidaadiga ka kokku saada, on igati arusaadav, leiab Nestor. "Tegemist on ju juurte poolest teisest parteist pärit kandidaadiga," märkis ta.

Nestor meenutas, et nii isamaaliitlased kui respublikaanid toetasid Ilvese valimist presidendiks viis aastat tagasi.

"Miks nüüd, kus need kaks erakonda ühinenud on, valivad nad teise tee, vajaks kindlasti tõsist seletamist," arutles ta. "Tundes poliitikute hingeelu, arvan, et sellega saadaks ka hakkama. Pole ju Ilves lubanud põhiseadusest ülesõitval populismil praalida. See viimane jääks muidugi seletamisel mainimata."

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volikogu koguneb presidendikandidaadi otsustamiseks 21. mail. Presidendivalimised toimuvad 29. augustil.

Juhul, kui IRL otsustab Toomas Hendrik Ilvest toetada, teeb see võimalikuks presidendi valimise juba riigikogus. IRLil on riigikogus 23 kohta. Juba varem on oma toetusest Ilvesele teatanud 33 saadikuga Reformierakond ja 19 saadikuga esindatud sotsiaaldemokraadid.