"Poliitik, kes unustab, et mõistmatult suur osa lapsi elab tegelikus vaesuses, vahed sissetulekutes on ülemäära suured ja kõige selle tulemusena rahavastik väheneb, jätab endast viisakalt öeldes arusaamatu ja otse öeldes lollaka mulje," kommenteeris Nestor Delfile peaministri kõnet Reformierakonna suurkogul.

Nestori sõnul võime tõesti rahul olla, et Eestist lahkub vähem inimesi kui Lätist või Leedust, kuid see ei tähenda, et riik ei peaks tegutsema selle nimel, et inimesed ei oleks sunnitud paremat elu võõrsil otsima.

"Poliitika tegemise kunsti mõttes pole selles kõnes midagi uut. Juba Leonid Brežnev ütles, et kõik on hästi ja aina paremaks läheb," ütles Nestor.

Nestori sõnul oli peaministri esimene sõnum erakonna üldkogule, et tuleks unustada Meikar, foolium ja seemned. "Teine sõnum oli Reformierakonna valijale. Varem tehti neile selgeks, et hästi toime tulevate inimeste poolt hääletades hakkab ka valijal endal paremini minema. Saades aru, et seda petukaupa paljud enam ei usu, vahetati nüüd see uhkeks olemise kaubaga. Eks elu näitab, palju uhkustajaid meil siis on," ütles Nestor.

"Erinevalt Ansipist loen mina juba mitmendat aastat Inimarengu Aruandest välja seda, et Reformierakond võiks valitsusvastutusest "jalga puhata,"" lisas Nestor.

Andrus Ansip ütles möödunud laupäeval Tartus toimunud erakonna suurkogul, et äsja ilmunud inimarengu aruanne on ülistuslaul Reformierakonna poliitikale ning ta ei mõista, kuidas samad professorid Hartat koostades Eesti ühiskonda hoopis teisiti kirjeldasid.
"Tunnustan aruande koostajaid akadeemilise aususe eest. Autorid möönavad, et meie poliitika viib edasi kõiki ühiskonnaelu valdkondi," ütles Ansip.

"Mati Heidmetsa sõnul pole ükski riik, kellega paarkümmend aastat tagasi koos võrdselt stardipositsioonilt alustasime, meist mööda liikunud, oleme teinud maksimaalse tulemuse. Lõhkise maailma taustal näeb Eesti hea välja ja me pole kindlasti maailma mastaabis vaene ääremaa," tsiteeris Ansip inimarengu aruannet ning küsis, kas peaks Marju Lauristini sõnu uskuma Hartas või Inimarengu aruendes.