Keemikute tänavas asuv maja nr 16 haiseb hallituse järgi. Libe trepp viib esimesele, vaid niiskele korrusele ning seejärel teisele — mis on viimase lauani märg. Laest voolab vesi, tilgad tibavad mõnusalt ka vastu elektrikilpi, kirjutab venekeelne nädalaleht Den za Dnjom.

Ehitustöid juhib firma Lakruet OÜ. Maardu arhitektuuri- ja maakorralduse osakonna esindaja Reet Visnapuu sõnul sai firma 2006. aastal loa kahe lisakorruse ehitamiseks. Tööd algasid alles käesoleva aasta juulis, kui ehitajad demonteerisid katuse. Elanike sõnul keegi ei püüdnudki ehitada kolmanda korruse “ehitusplatsile” ajutist varikatust ning neli korterit said üle ujutatud.

Elanike muresid peaks hajutama Lakruet OÜ direktori ja aktsionäri Roman Polikarpovi garantiikiri, mille järgi “Lakruet OÜ garanteerib vihmavee laest ja seintest korterisse läbitilkumisest tekkinud materiaalse kahju hüvitamise”. Kirjas lubatakse ka, et kahju hindamine korraldatakse iga korteri kohta individuaalselt kuni vastastikuse kokkuleppeni jõudmiseni. Aga tekstis on ka klausel, milles Polikarpov märgib, et vastavad remonditööd algavad alles kaks-kolm kuud pärast majas kütmise alustamist.

Den za Dnjom-il ei õnnestunud Roman Polikarpoviga ühendust võtta, sest ta ei viibi Eestis. Olukorrale valgust heitma nõustus tema isa — Keemikute 16 objekti juht Anatoli Polikarpov. Tema sõnul tilgub vesi läbi seni, kuni majale tekib uus katus, mille ehitamine on plaanitud septembri lõppu. Samuti kinnitas Polikarpov lehele, et kannatada saanud korterites kavandatakse teha kosmeetiline remont. “Jah, ma tean suurepäraselt, et inimesed pole rahul, kuid sellisele pinnale ajutist katust panna pole võimalik. Peale selle, pärast neid ebameeldivusi saavad inimesed kokkuvõttes uue maja, uute torude, radiaatorite ja akendega,” räägib ta.

Vaatamata sellele, et ehitustööd on vaid algstaadiumis, saab mitteeksisteerivaid kortereid osta Rime Kinnisvara Vahendus AS-ilt või Lakruet KVR OÜ-lt (millest kolmandik kuulub Roman Polikarpovile). Lakruet KVR OÜ maakler Jelena Rudakova ütles, et kolmandale ja neljandale korrusele ehitatakse vaid kaks kahekorruselist korterit pinnaga 116 ja 120 m2.

Korterite eest küsib firma vastavalt 2 405 350 ja 2 565 000 krooni. Rudakova veenis ajakirjaniku, et korterite ehitamine käib plaanipäraselt ning ilma probleemideta. “Karp on praktiliselt rajatud, varsti algavad viimistlustööd,” väidab ta. Samuti täpsustas maakler, et ostusoove tema poolt pakutavatele eksklusiivsetele korteritele pole hetkel laekunud.

Keemikute 16 objekti üle järelvalvet teostab firma Ernata OÜ, mille inspektoril Rainer Kuusikul on veidi teine ettekujutus ehitustööde käigust. “Ehitusfirma on graafikust maas. Praegu käib alles kolmanda korruse ehitamine, jätkatakse moodulseinte püstipanemisega. Katus pannakse mitte varem kui oktoobris ning tööd lõpevad täielikult 2008. aasta alguses.” Kuusik ei varja, et on teadlik maja teise korruse üleujutamisest, kuid tema olevat kindel, et probleem likvideeriti juba augusti esimesel poolel.

“Kuidas? Kas ikka tilgub? Ei või olla! Lähiajal tuleb mul tõsine vestlus Polikarpoviga, kes korduvalt kinnitas, et vesi enam majja ei jookse.” Kuusiku sõnul tehti Lakruet OÜ-le mitu ettekirjutist, mida firma tõenäoliselt ignoreeris.