Keskerakond võlgneb AS-le Räga (endine Facio Ehituse AS – toim.) mõne aasta eest partei käsutuses olevates hoonetes Toompeal tehtud rekonstrueerimistööde eest umbes 11 miljont krooni, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Võla tasumiseks koostati kahepoolselt allkirjastatud maksegraafik, mida ehitusettevõtte teatel on seni täpselt täidetud. Praeguseks on partei tagasi maksnud kaks miljonit krooni.

AS Räga juhatuse esimees Riho Kalve ütles, et kuigi Keskerakond on tänu oma tugevale positsioonile Eesti poliitikas ka majanduslikus mõttes igati usaldusväärne ja kogu võlasumma tasumises kokkulepitud perioodi jooksul pole mingit kahtlust, oleks ettevõttel vaja raha juba praegu.

„Paraku on täna ehitus- ja kinnisvarasektor, mis on meie firma peamine tegevusvaldkond, suures likviidsuskriisis ja vajalik on leida võimalusi positiivse rahavoo tekitamiseks,” selgitas ta.

„Mingit võlanõude hinda määratud ei ole, läbirääkimised käivad nõude loovutamiseks samadel tingimustel nagu erakonnaga on täna kokku lepitud,” ütles ta.