Lasteaia-algkooli direktori Luule Niinesalu sõnul ei loksu liigne vihmavesi üksnes lasteaia hoovis, vaid seda jagub ka kooli ümber, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kuigi Eesti Päevalehe foto­graafi kaamera ette jäänud mänguväljak oli suuremalt jaolt vee all, ei ole koolijuhi sõnul olukord täiesti lootusetu ja lapsed pääsevad tänu mõnele kuivemale murulapile siiski värske õhu kätte.

Rae vallavanem Raivo Uukkivi nõustus, et uhiuue, alles oktoobri alguses avatud lasteaia õues on tõsine liigse vihmavee probleem.

„Tõepoolest on uputus vägev ja seotud loomulikult valingvihma, tormi ja pideva sajuga," rääkis vallavanem ja lisas, et tegemist on eriolukorraga, millele eelvoolusüsteemid (ka kraavid - toim) ei ole ette nähtud kohe reageerima.

Põhjus, miks on mänguväljakul praeguste vihmasadude ajal raske kuiva kohta leida, seisneb vallavanema sõnul ehituse käigus tehtud apsudes.

„Konkreetsel juhtumil on nii, et ehitaja ladestas ehitustandrilt eemaldatud pinnase ja täite kõrvalkrundile," selgitas Uukkivi ja rõhutas, et reeglite kohaselt oleks ehitaja pidanud selle sealt ära vedama.