„Vastupidiselt sotsiaalministri väitele, justkui Tallinn sunnib töötuid pakase käes järjekorras seisma ja külmetama – ei sundinud ega kohustanud linn mitte kedagi lauluväljakul toimunud tööbörsil külmetama," ütles Võrk Raepressi teatel.

"Kõik inimesed tulid kohale vaid ühel eesmärgil – lootuses saada või leida tööd. Niisamuti võiks väita, et riik sunnib töötuid toetuse saamiseks käima iga kuu töötukassas, kusjuures võib see paljudele töötutele tähendada kallist sõitu lähimasse töötukassa osakonda ja seega ka rahalist väljaminekut,“ sõnas Võrk.

„Riigil, kaasa arvatud sotsiaalministril oleks viimane aeg mõista Eesti riigis valitseva olukorra tõsidust ning selle asemel, et kalduda probleemist kõrvale ja viia tähelepanu pealinnas toimunud tööbörsi korraldamisele, võiks tegeleda reaalse probleemi ehk kasvava töötuse pidurdamisega ja pakkuda näiteks sarnaselt pealinnale töötutele reaalseid töökohti.“

Lauluväljakul toimunud Tallinna tööbörsi põhieesmärgiks oli tutvustada nõudeid loodavatele sotsiaalsetele töökohtadele, mis võimaldas töötul otsustada töökoha võimaliku sobivuse üle. „Selgituseks veel kord, et tegemist oli töökonkursiga üheaegselt 400 loodavale sotsiaalsele töökohale ja soovisime anda kõigile huvilistele võrdse võimaluse kandideerida. Samaaegselt olid kohal ka kõikide töökohti pakkuvate asutuste esindajad, kes ka kohapeal inimesi nõustasid,“ ütles Võrk. „Kindlasti ületas aga tööbörsile kogunenud inimeste hulk meie igasugused ootused. Kuna uued sotsiaalsed töökohad luuakse juba alates märtsist, siis ei oleks võimalik olnud sadade – antud juhul isegi tuhandete – avalduste vastuvõtmist korraldada linnavalitsuse või linnaosavalitsuste ruumides.“


Ka ei nõustu abilinnapea sotsiaalministri väitega, justkui oleks linn poliitilise propaganda huvides needsamad töökohad töötukassa pakkumistelt maha võtnud – enne tööbörsi lepiti töötukassa esindajaga kokku, et linn ei sõlmi enne tööbörsi sotsiaalsetele töökohtadele töölepinguid ning ei sea neid inimesi eelisolukorda, kes pöörduvad töötukassa poole. „Kui töötukassa edastab nendele laekunud ankeedid sotsiaalseid töökohti loovatele asutustele, siis käsitletakse neid võrdselt tööbörsil esitatud ankeetidega. Seega linn ei võtnud pakkumisi maha, vaid ei jaganud töökohti enne tööbörsi,“ selgitas Võrk.