Tammerk ütles, et ei ole asjakohane siduda meediakanali või väljaande liikmeksolekut pressinõukogus õigusega osaleda valitsuse pressikonverentsidel.

"Üks asi on vabatahtlik eneseregulatsioon, teine aga ametliku info jagamine valitsuse pressikonverentsidel," ütles Tammerk. "Nende omavaheline sidumine valitsuse kommunikatsioonibüroo poolt on vastuolus ajakirjandusvabaduse põhimõtetega."

Tammerki sõnul on loomulikult tervitatav, kui võimalikult paljud tunnustavad ajakirjanduse eneseregulatsiooni, kas astudes pressinõukogu liikmeks või tunnustades eneseregulatsiooniorganit mõnel muul moel.

Samuti on tema sõnul tervitatav, et valitsuse kommunikatsioonibüroo tühistas riikliku tegevusloaga meediakanali Tallinna TV osalemiskeelu valitsuse pressikonverentsidel.

"Olen võtnud selle arusaamatu pressikonverentsi keelu teemal sõna, sest kaalul on sootuks rohkem kui ühe kanali küsimus," põhjendas Tammerk.

Tema sõnul on kaalul ajakirjandusvabadus, mis puudutab kõiki, nii ajakirjandust kui avalikkust. "Ajakirjanduse eneseregulatsioonisüsteemi ei tohiks ära kasutada konkreetse poliitilise vea parandamisel," sõnas ta.