Eraldatud summast enam kui kolmandiku ehk 34 468 eurot moodustavad lähetuskulud - päevaraha, majutus ja kindlustus. 28 569 eurot kulub politseinikele palga maksmiseks ja 21 420 eurot nende transpordiks.

Varustuse ja inventari jaoks eraldas valitsus 6825 eurot, üksuslaste vaktsineerimiseks 4200 eurot, logistikaks 6878 eurot ja toiduvarudeks 1870 eurot.

Politsei- ja piirivalveamet lähetas alates tänasest kuuks ajaks Sloveeniasse ESTPOL1 üksuse, mille koosseisus on 25 politseiametnikku. Nende ülesandeks on ühispatrullimine ja avaliku korra tagamine Schengeni piirialal, Sloveenia ja Horvaatia piiri lähistel Dobovo ja Brežitse piirkonnas, kuhu saabub iga päev tuhandeid põgenikke.

PPA peadirektori Elmar Vaheri sõnul on Sloveenias juba nädalaid tagatud korda võimekuse ammendumise piiril. Eestlaste üksus suunatakse Sloveenia-Horvaatia piiriäärsetesse regioonidesse. ESTPOL1 teenistusülesanneteks on avaliku korra tagamine, õigusrikkumiste ärahoidmine ja tõkestamine ning osalemine ühispatrullides Schengeni piirialal. Missiooni peamine ülesanne on aidata Sloveenia politseid korra tagamisel.

Eesti politseinikud tagavad Sloveenias korda kohaliku politsei juhtimisel, kuid Eesti politsei vormis ning oma teenistusrelvade ja erivahenditega.

Praeguse seisuga on Sloveenia saanud abi Saksamaalt, Austrialt, Lätilt ja Leedult. Samuti on politseiametnikke valmis lähetama Ungari ja Itaalia ning Tšehhi ja Slovakkia.