Eestlaste seas oli oktoobrikuus jätkuvalt kõige populaarsem erakond Reformierakond, keda toetab umbes 36 protsenti eestlastest, selgub BNS-i tellitud TNS Emori uuringust.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) toetus eestlaste seas on umbes 25 protsenti. Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetus eestlaste hulgas on 20 protsenti ja Keskerakonnal alla 10 protsendi.

Muude Eestis elavate rahvuste seas oli oktoobris ülekaalukalt populaarseim erakond Keskerakond, kelle toetus on umbes 75 protsenti. Muude rahvuste seas on toetuselt järgmine SDE, umbes 10-protsendilise toetusega, järgnevad Reformierakond (umbes kuus protsenti) ja Erakond Eestimaa Rohelised (umbes neli protsenti).

Kokku küsitleti perioodil 28. septembrist kuni 19. oktoobrini 814 valimisealist kodanikku. Oktoobris oli vastuse "ei oska öelda" valinute osakaal 30 protsenti.

Tabeljaotustes on erakondade toetusprotsendid näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega "ei oska öelda" vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade toetusprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega. Seega antud andmete esitamine võimaldab näha erakondade võimalikku osakaalu riigikogus, kui valimised oleks toimunud uuringu küsitlusperioodil ja antud kandidaatide valikuga.