Eestlastest küsitletute seas oli Reformierakonna toetus märtsis 35 protsenti, mis on protsendipunkti võrra vähem kui veebruaris. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) toetus on eestlaste seas veebruariga võrreldes tõusnud kahe protsendipunkti võrra 26 protsendini, kirjutas BNS.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetus on langenud kuuga 17 protsendilt 15 protsendile, Keskerakonna toetus on tõusnud 12 protsendilt 13 protsendini.

Muust rahvusest küsitletute seas on ülekaalukalt kõrgeima toetusega Keskerakond, kuigi toetus on märtsis võrreldes veebruariga langenud 83 protsendilt 80 protsendile. Suurima tõusu muu rahvuse esindajate seas on teinud SDE, mille toetus on kuuga kasvanud seitsmelt protsendilt 12 protsendile.

Nii Reformierakonna kui ka IRL-i toetus muust rahvusest küsitletute seas püsib paari protsendi ümber.

Kokku küsitleti perioodil 29. veebruar kuni 21. märts 818 valimisealist kodanikku. Märtsis oli „ei oska öelda“ vastanute osakaal 37 protsenti.

Erakondade toetusprotsendid on näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega "ei oska öelda" vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade toetusprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega. Seega antud andmete esitamine võimaldab näha erakondade võimalikku osakaalu riigikogus, kui valimised oleks toimunud uuringu küsitlusperioodil ja antud kandidaatide valikuga.