"Mehitamata luurelennukite kasutamise eesmärgiks on saada ülevaade aladest, kus viime läbi patrulle ja operatsioone," ütles Estcoy-11 ülem major Ranno Raudsik. "Lisaks saame nii päevast kui öist informatsiooni maa-aladest, kus me ise pidevalt ei viibi."

Mehitamata luurelennuk Raven on taktikalise taseme, eelkõige kompanii ja kõrgemate üksuste, luure- ja juhtimise tõhustamiseks kasutatav käest lennutatav luurelennuk.

Droonid Raven hangiti Eesti kaitseväele Ameerika Ühendriikide Kongressi liitlasriikide fondi toetusel. Mehitamata luurelennuki ehk UAV (Unmanned Aerial Vehicle) juhtimiseks läbisid Eesti kaitseväe allohvitserid oktoobris operaatorikoolituse Ameerika Ühendriikides.

Estcoy-11 sai enda kasutusse ühe komplekti droone, mis sisaldab kolme mehitamata luurelennukit.

Droonide soetamise ja katsetamise projekt sai Eestis alguse 2003. aastal. Eesti üksustest puutus esimest korda Ravenitega kokku Ameerika Ühendriikide merejalaväebrigaadi kooseisus teeninud jalaväekompanii Estcoy-E, kes julgestas Afganistani valimisi 2009. aastal.

Estcoy-11 eesmärgiks on domineerida vastutusalal Helmandi provintsi Nad-e-Ali põhjapoolses osas ning näidata rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude kohalolekut. Kompanii ülesandeks on kohaliku elanikkonna kaitsmine ja Talibani võitlejate tegevuse segamine.

Kaitsevägi osaleb NATO juhitud sõjalisel operatsioonil Afganistani rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus alates 2003. aastast.