Dokumendile esitati mitmeid muudatusettepanekuid, mis pakkusid pehmema sanktsioonina välja delegatsiooni hääleõiguse äravõtmist kuni assamblee oluliste nõudmiste täitmiseni Vene-Gruusia sõja tagajärgede likvideerimiseks.

Eesti delegatsiooni juhi Andres Herkeli sõnul lükati sellised ettepanekud saalis tagasi umbes kahekolmandikulise häälteenamusega. Debatil said sõna ka Eesti esindajad Indrek Saar ja Herkel, kes vastustasid sanktsioonide mitterakendamist.

Herkeli sõnul ei ole assamblee järjekindel, kui olukorras, kus Venemaa pole assamblee dokumentides sisalduvaid nõudmisi pika aja vältel üldse täitnud, mille assamblee ka teisipäeval hukka mõistis, ei rakendata isegi pehmeid sanktsioone. Ta osutas, et kutse dialoogile kõlab küll ilusti, kuid sisuliselt on dialoog puudunud just Venemaa süül, kes muuhulgas rakendab naaberriikide suhtes infosõda.

Indrek Saar võttis ENPA jõuetuse Venemaa suhtes kokku parafraseerides raportööri, et nii jätkates ei saa me enam rääkida „demokraatia haigemajast“, vaid pigem on tegemist demokraatia surnuaiaga.

Resolutsioon rõhutab ENPA ülesannet pidada dialoogi ning loobuda eesmärgist sanktsioone rakendada. Delegatsiooni liige Mailis Reps väljendas hämmeldust, et selline hambutuse rõhutamine on kahetsusväärne Euroopa Nõukogu 60. aastapäeva tähistamise nädalal.