”Türki on nii palju tahtjaid, et pane või lennukile järelkäru taha,” ütles Eesti ühe suurima reisibüroo Wris Toursi turundusjuht Argo Kasela Eesti Päevalehele. ”Seal on ilus loodus, meri ja korralikud hotellid. Elu kohapeal on ka suhteliselt odav.”

Wris Toursist saab odavaima nädalase reisipaketi Türki 5795 krooni eest. Kasela märkis, et Türgile järgneb nende reisibüroos külastatavuse arvult Kreeka ja seejärel Hispaania.

Reisibüroo CasSandra tegevjuhi Avo Meeritsa sõnul on ka neil kõige populaarsem reisipaik Türgi, mida külastavad kõige rohkem keskealised inimesed.

Eakad eelistavad CasSandra reisibüroost tellida aga Rootsi, Soome ja Norra reise ning noorte seas on kõige nõutavam paik Slovakkias Tatra mägedes asuv noortelaager.

”Sel aastal on sinna sõitnud sadu lapsi,” ütles Meerits. ”Nad saavad seal ujuda, parvetada, mägimatkata ja palju muud huvitavat teha.”

Hiljuti Türgi reisil käinud kujundaja Anu Niinemäe (24) sõnul jäi talle reisist hea mulje. ”Seal oli hea soe,” lausus Niinemäe. ”Kõige rohkem meeldisid mulle aga mäed, kuhu turiste vanade lahtiste džiipidega ekskursioonile sõidutati.”

Niinemäe sõnul on elu Türgis pisut odavam kui Eestis ja turiste on seal palju. Kõige rohkem kohtas ta sakslasi ja soomlasi, kuid oli ka rootslasi ja vene uusrikkaid.

Kauplevad türklased on selgeks õppinud soome keele ning peavad eestlasi soomlasteks. Niinemäele jäi mulje, et kaupmehed määravad kaubale hinna vastavalt selle järgi, kui rikkast riigist turist pärit on.