Soomest, Eestist, Ungarist, Ameerika Ühendriikidest, Suurbritanniast ja Rootsist pärit allakirjutanud mõistavad oma pöördumises hukka ründed Mari demokraatliku opositsiooni esindajate vastu ning nõuavad Venemaa keskvalitsuselt resoluutsust nende isikute väljaselgitamiseks, kes tungisid jõhkralt kallale rahvusvahelise soome-ugri ajalehe Kudo+Kodu peatoimetaja Vladimir Kozlovile, on kirjas Delfile saadetud teates.

Kozlov on ka Soome-ugri Rahvaste Konsultatiivkomitee liige ja üle-venemaalise maride kaasmaalaskonna ühenduse Mer Kanaš juht. Pöördumise autorid kutsuvad inimõiguste organisatsioone kogu maailmas toetama seda nõudmist.

Pöördumisele allakirjutanute hulgas on Eesti eelmine president Lennart Meri, USA valitsuse kauaaegne nõunik professor Paul Goble, helilooja Veljo Tormis ja europarlamendi välisasjade komisjoni aseesimees Toomas Hendrik Ilves.

Vastavalt läkitusele ei ole Mari Eli Vabariigi võimuorganid varasematel analoogilistel opositsioonitegelaste läbipeksmise juhtudel süüdlasi välja selgitanud. Mari kaasmaalaskond pöördus Marimaa saadikute poole Vene riigiduumas nõudmisega astuda samme poliitilise terrori lõpetamiseks ja kõigi kodanike seaduslike õiguste tagamiseks Mari Eli Vabariigis.

Mari kaasmaalaskond palub oma läkituses rahvusvahelist üldsust ja eeskätt soome-ugri rahvaid Eestis, Soomes ja Ungaris võtta sõna mari rahva õiguste kaitseks Marimaal.