Eesti diplomaatilise erimissiooni esindaja Afganistanis teatas tän arünnakute järel sotsiaalmeedia vahendusel, et eestlased pühapäevastes rünnakutes kannatada ei saanud, kirjutab BNS.

Pealtnägijate teatel hõivasid suitsiidivõitlejad äsjavalminud hotelli Kabul Star, mis asub piirkonnas, kus on ka suur Ühendriikide sõjaväebaas, ÜRO esindus ja presidendipalee. Hotell põleb ja julgeolekujõud on ala sisse piiranud.

Mitu ründajat üritas siseneda Afganistani parlamendi hoonesse, kuid löödi tulevahetuses julgeolekujõududega tagasi. Ründajad varjusid parlamendi lähedal asuvasse majja ja lahing jätkub.

Tulistamist ja plahvatusi on kuulda vähemalt kolmest Kabuli linnaosast, muu hulgas ka suletud diplomaatilisest kvartalist.

Suurbritannia saatkonna hoonesse tulistati rakett, majast tõuseb suitsu, esialgu ei ole teada, kas on ohvreid.

Riigi idaosas Jalalabadis püüdsid enesetapuvõitlejad lennujaama rünnata.

Taliban on alustanud Afganistanis kevadist rünnakuhooaega, mis tavapäraselt järgneb lahingutegevust pärssivale karmile talvele.

2009. aasta oktoobris purustas autopommiplahvatus Kabulis Eesti Afganistani esinduse aknad, Eesti asjur vigastada ei saanud. 2010. aasta veebruaris plahvatas Eesti erimissiooni lähistel pomm. Plahvatus muutis erimissiooni ruumide aknad kildude hunnikuks.