Eesti Päevalehele rääkis loo 23-aastane Jaapanisse läinud tütarlaps Kaili (nimi muudetud). Enne oli ta teinud põhjaliku taustauuringu, kohapeale jõudes aga selgus, et talle valetati.

“Kuigi meile rõhutati pidevalt nii Eestis kui ka Jaapanis, et kedagi puutuda ei tohi, vaatas omanik täie rahuga pealt, kuidas klient ühele tüdrukule kätt seeliku alla ajas,” lausus Kaili. “Nende ajaveetmine ja jookide tellimine käiski sel teel, et istud lähemale ja lased ennast puutuda. Selle eest siis osteti sulle või endale jooke.”

Rahvusvahelise migratsiooniorganisatsiooni Tallinna büroo juhataja Elina Niedre sõnul on selline inimkaubandus varjatud kuriteo liik ning seepärast on raske hinnata, kui palju võib Eestis selle ohvreid olla. “Neid inimesi on palju, kes tahavad välismaale tööle minna, kuid ohvriks on neist sattunud tõenäoliselt alla saja.”

Ebaseadusliku töö eest pakuti kuni 30 000 krooni kuus. Ähvardustest hoolimata keeldus Kaili baari rohkem minemast. Saatkonna leidmine ja Eestisse tulek polnud aga lihtne, sest tänaval inimesed inglise keelt üldiselt ei oska ning pole ka silte, mille järgi orienteeruda.

Samas on mõned tüdrukuid hostessi tööga rahul on ning kinnitavad, et on kohti, kus piirdutakse vaid jutuajamisega.