“Sotsiaaldemokraatlik arusaam ühiskonnast on mulle südamelähedane,” ütles suusakeskuses Kuusamos elav Säkkinen BNS-ile. “See partei tegeleb asjadega, mis mind puudutavad.”

Kandidaat ise kuulub sotsiaaldemokraatlike naiste lääniorganisatsiooni juhatusse ning osaleb mitme Kuusamos tegutseva muu organisatsiooni töös. Erakonna sisevalimistel oli ta lääninimekirjas kuuendal kohal.

Kokku pääseb Oulu läänist parlamenti 18 saadikut, SDP pani läänis välja täisnimekirja.

Esimest korda parlamendivalimistel kandideeriv Säkkinen on oma võimalustest rääkides ettevaatlik. “Kui hästi läheb,” ütles ta tõenäosuse kohta saada parlamendisaadikuks.

Samal ajal nentis ta, et erinevate küsitluste järgi on SDP-l head võimalused jätkata valitsusparteina, sest partei tahab kaasa aidata 100.000 uue töökoha loomisele. Euroopa Liidu ühe suurema tööpuudusega riigis on see oluline küsimus.

Tallinnas 1965. aastal sündinud Merike Link lõpetas toonase pedagoogilise instituudi ning töötas Tallinna 44. keskkoolis algklasside õpetajana. Hiljem oli ta tööl restoranis Kännu Kukk.

Soomes elab ta 1990. aastast ning on sealt leidnud abikaasa. Peres kasvavad 11-aastane tütar ja kuueaastane poeg. Merike Säkkinen töötab Kuusamos Sokose hotellis ettekandjana. Soome kodakondsus on tal eelmisest suvest.

Säkkinen on üks neljast Soome sisserändajast SDP kandidaatide nimekirjas. Samasuguseid inimesi on ka teistes erakondades, kokku kandideerib Soome 200-liikmelisse parlamenti veerandsada sisserännanut.

Soome Eduskunta valimised on 16. märtsil.