Kahel korral ise Kilimanjaro tippu jõudnud reisikorraldajal Janika Vaikjärvel tuli mõte kohalikku kooli toetada siis, kui ta mõne aja eest ise kohapeal turiste vastu võttis, kirjutab Eesti Päevaleht.

„Vesteldes piirkonnas inimestega, selgus, et paljude laste vanemad on surnud aidsi või malaariasse,” kirjeldas Vaikjärv, kelle sõnul on era- või vabatahtlike asutatud koolid pea ainsaks võimaluseks sealsetel lastel haridust saada.

Heategevusmatkadega soovib Vaikjärv toetama hakata üht kohalike jõududega asutatud kooli, Msafiri English Medium Schooli, kus enamik õpilasi on aidsi või malaaria tõttu orvuks jäänud.

„Aafrika soosib ikkagi poisslas­te haridust,” nentis Vaikjärv, „kõi­­ge raskem on muidugi tüdrukutel.” Seetõttu sai ka otsustatud, et matk korraldatakse just naistele.

Praeguseks on matkale registreerunud osalejaid Janika Vaikjärve sõnul nii Eestist, Lätist, Soomest, Ungarist, Hispaaniast kui ka Tansaaniast - kokku oodatakse sel aastal paarikümmet matkajat.

Kaheksapäevane matk läheb igale osalejale maksma 2100 eurot ehk ligi 33 000 krooni ning hinna sisse on arvestatud 100 euro ehk umbes 1565 krooni suurune annetus kohalikule koolile.