„Igapäevane elu hakkab vaikselt vana raja peale tagasi minema,“ kirjutas Blohina, kelle sõnul käivad inimesed sellest nädalast jälle tööl nagu tavaliselt ning poes on kõik toiduained olemas ja piima liitri hind langenud tagasi 525 jeenilt 160 jeenile.

Maavärinatega ollakse harjunud

„Eile kella poole 15 aegu kohaliku aja järgi metrooga kodupoole sõites hakkasid äkki kõikidel vagunis olevatel jaapanlastel ja mul telefonides alarmid piiksuma,“ kirjeldas Blohina. „Metroo seiskus ja uksed avanesid automaatselt. Rongi dispetšer teatas, et Tokyos on maavärin, palume säilitada rahu.“

„Vaatasin ümberringi, et noh, kas nüüd peab välja jooksma või mis, aga keegi kohapealt ei liikunud ja oodati oma kohtadel kuni rong uuesti sõitma hakkab,“ meenutas Blohina. Täpselt nii tema sõnul peale kümneminutilist ootamist ka juhtus. „Siin ollakse maavärinatega liiga harjunud,“ arvas ta.

„Ütleme nii, et ka mina olen juba selline positiivne inimene ja võtan Tokyos toimuvat suhteliselt rahulikult, vaatamata sellele, et saatkonnas jagatakse meile praegu jooditablette kasutusjuhendiga,“ kirjutas Blohina.

Koju aprilil alguses

Blohina Jaapanist pageda ei kavatse, küll aga kavatseb ta oma tegemised hommikumaal lõpetada ning pikemaks ajaks Eestisse tulla aprilli alguses.

„Saatsin postiga juba kasti riideid ja jalatseid koju, et pakid oleksid reisimise ajal kergemad,“ lisas ta. „Ootan juba pikisilmi, kuna saab koju oma kallite inimeste juurde sõita.“

Ta lisas, et kuuldavasti on praegu Jaapani lennujaamad veel suhteliselt pungil reisijatest ja arvatavasti on ka Finnairi selle kuu lennud täis broneeritud.