Tallinna merevalvekeskus sai rahvusvahelise otsingu- ja päästesatelliidi kaudu häire kell üheksa õhtul. Esialgsest teatest ei selgunud aluse asukohta ega ka seda, mis täpselt juhtus. Kell 21.19 saabus samalt laevalt uus häire, kus selgusid ka selle koordinaadid, teatab piirivalveamet.

„Esimeses häires oli ainult teate kood ja kellaaeg, millal satelliit teate kätte sai. Hakkasime alust otsima saadud koodi järgi. Mõne minuti pärast saime Riigi Infokommunikatsiooni Sihtasutuse sidekeskusest purjeka kutsungi ja nime. Edastasime põhjaliku info purjeka kohta Falmouthi merepäästekeskusele,“ selgitas Tallinna merevalvekeskuse korrapidaja Annika Malva.

Inglismaa piirivalve saatis välja päästekopteri ja pidas purjekaga sidet läbi kohal olnud kaubalaeva. Inglise rannikust 35 meremiili kaugusel hätta sattunud mees viidi kopteriga Cornwalli maakonnas asuvasse Royal Cornwalli haiglasse.

Briti piirivalve päästelaev sõitis hiljem purjekat otsima. Kuna Lenduri avariipoi oli välja lülitatud ning ilm oli kehv, siis otsingud lõpetati.