Katmandus olid viimased kaks päeva väga ärevad, järeltõukeid jätkus. "Inimesed enamuses ööbisid telklaagrites ja autodes. Täna on hakatud tasapisi elamist korrastama, perepoed ja sööginurgad on avatud, aga ärid, suuremad poed ja asutused on ikka kinni," kirjeldas Lipand.

"Nägin, et ka kütusetanklad on taas tööd alustamas. Katmandus on paljud majad saanud vähemal või suuremal määral purustusi, aga kapitaalselt lagunenud või kokku kukkunud on vähesed. Sellest ka suhteliselt väike hukkunute arv, arvestades elanikkonna suurust. Elamispind ilmselt jääb lähiajal probleemiks, sest osad vigastatud majadest ei ole elamiseks ohutud," selgitas Lipand.

"Nepali elektrikompanii sõnul elekter Katmandus taastatakse nädala jooksul, Nepali kütusefirma sõnul varusid jätkub. Toitu ja vett saada on, paanilist kokkuostmist pole kuskil näinud ja vee ning toidukaupade hinnad ei ole tõusnud. Mägipiirkonnas epitsentri ja järeltõugete läheduses olevat olukord kordades hullem - ligipääs, abi pakkumine ja evaluatsioon on keeruline. Haiglad Katmandus kannatavad seadmete ja ravimite puuduse all, on ülekoormatud ja tegutsesid järeltõugete kartuses eile ja üleeile poolenisti lageda taeva all, täna peaks parem olema."

"Paljud olemasolevad seadmed said esimese värinaga kannatada. Katmandu lennujaam on ülekoormatud lendudega, peamine kiirteeühendus Indiaga oli maalihke tõttu vahepeal katkestatud, kuid praeguseks on tee puhastatud ja taas kasutusel," teatas Lipand.

"Maavärina ajastusega siin vedas, laupäeva südapäevane aeg tähendab, et siseruumides olijaid oli vähe. Nepaal on vaene riik ja see katastroof on arengutegevuse teinud kordades keerulisemaks. Pärast kodusõda on siin erinevad MTÜd pikalt töötanud ja rahvusvahelist abi vajab Nepal nüüd veelgi enam."

"Isiklikult kardan, et hukkunute arv saab kasvama nii, nagu kasvab selgus mäepiirkondades toimunu kohta. Lisaks paljud ajaloolised ehitised on saanud korvamatut kahju, osad täiesti purustatud."