Täna kell 17 toimub Tallinnas Raekoja platsil meeleavaldus, kus lippude ja plakatitega on "Tõeleegi" delegatsiooni ootatud vastu võtma Tiibeti sõbrad ja poolehoidjad. Pisut varem on kavas Tiibeti saadiku kohtumine riigikogu Tiibeti toetusrühma esimehe Andres Herkeliga, kirjutab BNS.

Esmaspäeval kell 17.45 toimub Tartus Raekoja platsil pikett Tiibeti toetuseks, misjärel alates kell 18.15-st on Domus Dorpatensise ruumides võimalik vaadata dokumentaalfilmi Tiibeti enesesüütamiste põhjustest ning Thupten Wangchen vastab kohaletulnute küsimustele Tiibeti olukorra ja lootuste kohta.

"Tõeleegi" kampaania eesmärk on koguda toetusallkirju ÜRO-le suunatud palvekirjale, millega soovitakse ÜRO-s Tiibeti olukorra arutamist 1959., 1961. ja 1965. aastal vastu võetud resolutsioonide alusel. Samuti nõutakse rahvusvahelise uurimisrühma saatmist Tiibetisse ning tiibetlaste põhiõiguste tunnustamist ja kaitset.

Tiibeti eksiilparlamendi algatatud kampaania läks lahti XIV dalai-laama sünnipäeval tänavu 6. juuli, mil kolm "Tõeleegi" tõrvikut hakkasid liikuma mööda Indiat. 2. septembril, Tiibeti esimeste parlamendivalimiste 52. aastapäeval alustasid oma teekonda tõrvikud Euroopas, Põhja-Ameerikas ja Austraalias, samuti Venemaal, Lõuna-Aafrikas ning Taivanil.