Aastatel 2005-2013 kolis igal aastal Eestisse kolmandatest riikidest keskmiselt kaks tuhat inimest. Neist pooled olid pererändajad ehk Eestis elava pereliikme juurde kolivad inimesed. Sisserändajad kolmandatest riikidest moodustasid omakorda ligemale poole Eestisse sisserändajate üldarvust.

Eesti puhul on suurimaks sisserändajate päritolupiirkonnaks Venemaa ja Ukraina, seda ka pererände puhul. Kui üldiselt on Eestisse sisserändajad peamiselt mehed, siis pererände raames moodustavad täiskasvanutest 65 protsenti naised. Enamasti on nad üsna noored, alla 30 aasta vanad.

Selline jaotus on riigikontrolli hinnangul ka igati loogiline, kuna enamik kõikidest sisserändajatest on mehed ning pererände raames tulevad elukaaslased neile järgi.

Riigikontrolli audit on koostatud politsei- ja piirivalveameti andmete põhjal, mis erinevad teistsuguse kogumismetoodika tõttu natuke statistikaameti andmetest.

Statistikaameti andmed ütlevad, et kui näiteks ukrainlaste puhul on kogu aeg sisserände üldarvus olnud tugevas ülekaalus mehed, siis venelaste puhul on aastatel 2013-2014 naiste sisseränne olnud natuke suurem kui meeste sisseränne.