Kohe algaval kooliaastal astub Eesti ülikoolide ustest sisse uusi tudengeid rohkem kui 30 Euroopa riigist, lisaks Ameerika ja Aasia poolt tulijad. Euroopast tullakse enamasti Erasmuse programmi raames, kirjutab Eurokratt.

Kõige rohkem erasmuslasi võtab sel sügisel vastu Tallinna Tehnikaülikool – 170. Nad tulevad koguni 15 Euroopa riigist. Muude programmide kaudu ja omal käel saabub noori ka Aasiast ja Ameerikast.

Populaarsed on majandusteaduskonna ingliskeelsed rahvusvaheline ärijuhtimine ning finants- ja majandusanalüüs, kuid huvilisi jätkub ka IT erialadele, sotsiaalteadustesse, mehaanika, keemia ja ehituse aladele ning tervishoiutehnoloogiasse. Tallinna Ülikoolis on välistudengite seas populaarseimad riigiteadused, filmikunst ning keeled.

„Peamine põhjus, miks vahetusüliõpilased Eestisse tulevad, on see, et nad ei tahtnud minna riiki, kuhu kõik teised lähevad (nt Itaalia), vaid tahtsid tulla kusagile eksootilisse kohta, kus nad varem pole käinud,“ räägib Tallinna Ülikooli välisüliõpilaste koordinaator Silva Viilup.

"Eestis on õppekeskkond muutunud märksa rahvusvahelisemaks – 2008. aastal õppis kraadiõppes kokku 908 tudengit, selle õppeaasta alguses on üliõpilasi mitteametlikult juba ligi 2000," ütles SA Archimedes kommunikatsioonijuht Eero Loonurm.