Järvamaa Toidupanga tööd koordineerima hakkav Peedu Pärl peab Toidupanga loomist Kesk-Eestisse väga vajalikuks, sest toiduabi vajadus on ilmne ka seal.

Uue heategevusorganisatsiooni tööd on juba ka toetatud. „Annetustena oleme saanud vajalikku inventari, mis võimaldab tööga pihta hakata – oleme väga tänulikud nii maavalitsusele mööbli kui ka AS Taigile arvuti eest,“ märkis Pärl.

Uue toidupanga teeninduspiirkonnaks on kavandatud kogu Järvamaa, kontori- ja laoruumid paiknevad Türil. Toiduabi hakkab esialgu saama 30–40 peret.

Kuna toidupankadest saavad ennekõike abi allpool toimetulekupiiri elavad väikeste lastega või paljulapselised pered, siis teeb ka vastne toidupank tihedat koostööd kohalike sotsiaaltöötajatega, et abivajajad välja selgitada.

Eesmärk jõuda igapäevase toidu jagamiseni

Arengukava kohaselt soovib Toidupank 2015. aasta lõpuks jagada üle Eesti erinevates linnades senise umbes 4500 asemel kuus 12 000 toidukasti, mis kataks ära hinnanguliselt 43 protsenti abivajavatest lastega peredest, keda on kokku umbkaudu 28 000. See tähendab ligi kolmekordset mahtude kasvu.

Samuti loodetakse suurenevate toidukoguste toel liikuda nii toidu kogumisel kui jagamisel nädalapõhiselt töögraafikult igapäevasele töögraafikule. Seda eriti Tallinnas.

Teine suur hulk tegevusi on seotud Toidupanga ülesandega võidelda üldisemalt toidu raiskamise vastu ühiskonnas.