Viimati nakatunud inimestest kaks olid hiljuti saabunud reisilt Hispaaniasse, üks tuli tagasi Horvaatiast. Ükski haigestunutest ei vajanud haiglaravi, teatas inspektsioon.

Nakkushaiguste labor on analüüsinud uuele gripile kokku 377 analüüsi, millest 64 on osutunud positiivseks. Enamus haigestunutest on pärit kas Tallinnast või Harjumaalt, kahel juhul on haigestunud Tartu inimesed, üks positiivne proov saadeti laborisse Ida-Virumaalt.

Kõik Eestis kinnitatud haigusjuhud on olnud kerge kuluga, haiged on paranenud ilma tüsistusteta.

Euroopa Liidu ja EFTA riikides on kinnitatud 3. septembri seisuga kokku üle 47 000 uue gripi juhu.

Tervisekaitseinspektsioon tuletab meelde, et gripi puhul on tegemist piisknakkusega, mis levib köhimisel ja aevastamisel või saastunud käte vahendusel. Haigestudes jääge koju, hoiduge lähikokkupuutest teiste inimestega. Üldiseks soovituseks on sage kätepesu - need ennetusmeetmed aitavad vältida gripiviiruse levikut.

Gripisümptomiteks on tavaliselt palavik 38°C või enam, millega kaasnevad köha, nohu, kurgu-, pea- või liiges- ja lihasvalu.

Juhul kui olete reisinud uue gripi levikumaal või puutunud kokku uue gripi diagnoosi saanud inimestega, siis tuleb hiljemalt seitsme päeva jooksul jälgida oma tervist ja haigestumisel pöörduda koheselt arsti poole.