Üheksast viimati haigestunust viis nakatusid uude grippi väljaspool Eestit, neljal juhul oli tegemist Eesti-sisese nakkuse edasikandumisega.

Kokku on nakkushaiguste labor 31. juuli seisuga uurinud 229 proovi uuele gripile A(H1N1). 40-st kinnitatud haigusjuhust 25 juhul on grippi nakatumine toimunud uue gripi levikumaal kas Ameerika Ühendriikides (9), Suurbritannias (5), Lõuna Koreas (3), Mehhikos (2), Iirimaal (1), Serbias (1), Kreekas (1), Hispaanias (1), Portugalis (1) või Brasiilias (1).

14 nakatunut on saanud viiruse haigestunud inimesega kokkupuute järel Eestis, ühe haige puhul on nakatumisriik ebaselge.

Kõikidele haigestunutele on määratud viirusevastane ravi. Need, kelle ravikuur on lõppenud, on tervenenud ilma tüsistusteta.

Maailmas tervikuna on 30. juuli seisuga kinnitatud üle 177 000 uue gripiviiruse A(H1N1) haigusjuhtu, neist Euroopa Liidu ja EFTA riikides üle 24 tuhande. Surmajuhte on maailmas registreeritud kokku 1127.

Tervisekaitseinspektsioon paneb jätkuvalt reisijatele südamele, et kui te olete käinud uue gripi levikumaal, siis tuleb hiljemalt seitsme päeva jooksul pärast reisilt naasmist jälgida oma tervist ja haigestumisel pöörduda koheselt arsti poole.