„Vastloodud Eesti Peavalu Seltsi eesmärgid on peavalu all kannatavate isikute ning peavaludega tegelevate spetsialistide koondamine, nõustamine ja nende kaasamine avalikes huvides organisatsiooni tegevusse. Samuti interdistsiplinaarse meditsiini eriharu igakülgne edasiarendamine Eestis — teaduslikust, hariduslikust ja kliinilisest aspektist,“ tutvustas Tartu Ülikooli Kliinikumi neuroloog dr. Mark Braschinsky värske seltsi eesmärke portaalile Med24.

Peavalu näol on tegu kõige sagedasema kaebusega inimesel üldse ning ainuüksi migreen on kõige sagedasem neuroloogiline haigus. „Kõikidest haigustest, mis alandavad olulisel määral inimese elukvaliteeti, on Maailma Terviseorganisatsiooni läbi aegade avaldatud hinnnagutel migreen püsinud alati kõige olulisemate haiguste nimekirjas,“ nendib neuroloog. „Paraku on need faktid senini jäänud piisava arstliku tähelepanuta ning vaatamata sellele, et Eestis on palju häid neurolooge, on nende prioriteedid olnud teised neuroloogilised haigused. Seda kajastab senini valitsenud olukord, kus Eesti sisuliselt puudus nn. peavalu maailmakaardilt,“ selgitab Braschinsky seltsi loomise tagamaid.

Eraldi haru Eesti Peavalu Seltsis hakkavad moodustama ka peavalude all kannatavad inimesed ise — nii saab selts otsest sidet patsientidelt nende probleemidest ja muredest, pakkuda välja omapoolseid lahendusi ning igakülgselt panustada nende inimeste elukvaliteedi parandamisse.