“Absoluutselt mitte! Meie valulävi on hoopis teine,” ütles Kreitzberg Postimehele. “Kunagi me sinna vast jõuame, aga see võtab aega.”

Kreitzbergi sõnul on Eestis suuremad võimalused skandaale kinni mätsida kui Soomes. Ta ütles, et kuna kõik võimulolijad tunnevad üksteist, on vahest võimalik mõjutada nii siseministrit kui peaministrit.

Sotsioloog Juhan Kivirähk ütles Postimehele, et Eesti pole Soome ühiskonnaga võrreldes nii stabiilne, kuna Eesti sõltub üksikisikutest rohkem.

Et Jäätenmäki lahkuma sundinud asjaoludega sarnased olukorrad Eesti poliitikuid ametist taanduma ei pane, näitas Kivirähki sõnul selgelt ka liikluseeskirja rikkunud Res Publicasse kuuluva justiitsministri Ken-Marti Vaheri juhtum.

Soome peaminister Anneli Jäätteenmäki teatas kolmapäeval, et astub Iraagi-teemalise salainfo lekkimisega seoses puhkenud skandaali pärast tagasi.

Soome Sotsiaaldemokraatide sekretär Eero Heinäluoma teatel on Jäätteenmäki väljavaated peaministrina jätkata on ammendunud.

Opositsiooniesindajad nõudsid otsekohe Jäätteenmäki tagasiastumist.

Jäätenmäki Keskpartei teatas, et otsustab valitsuses jätkamise järgmisel teisipäeval.

Kui Keskpartei jääb valitsusse ja säilitab peaministrikoha, võib Jäätteenmäki järeltulijaks kõige tõenäolisemalt saada kaitseminister Matti Vanhanen.