"Esimene loom, kes mulle isiklikult pähe tuli, on armsalt väike ja tagasihoidlik siil. Sellest lähtuvalt otsustasin panna kirja põhjused, miks just siil sobiks Eesti rahvusloomaks paremini kui ükski teine variant," kirjutab väljamaalasest pilablogija enda Tumblr-i postituses.

1. Siilid on nagu eestlased: pahurad, kui üritad nendega suhelda. Mõlemad tunduvad häbelikud ja antisotsiaalsed ning moodustavad "emotsionaalse kera", kui neid torkida.

2. Nii siilid kui eestlased on ühed üsna närvilised tegelased, kes eelistavad pigem eraklikku elustiili.

3. Nii eestlasi kui siile on maailmas vähe, ent nad on targad ja tublid. Eestlased võtavad väljakutseid vastu samasuguse rahu ja külma praktilise meelega, nagu siilid seda teevad.

4. Eestlased ja siilid on mõlemad aeglase loomuga, ent vajaduse korral tegutsevad kärmelt.

5. Nagu üks loomi tutvustav veebisait siilide kohta ütleb, tuleb nende usalduse võitmiseks okkaliste loomakestega suhtlemisel olla kannatlik ja ise suhtlemisel initsiatiivi üleval hoida. Ka eestlaste puhul saab sama lähenemist kasutada.

6. Siilidel ja eestlastel on rahulik ja vaikne iseloom, aga kui sa neile väljakutset pakud, tuleb nendega ettevaatlik olla. Siilidel on teravad okkad ja eestlastel torkiv sarkasm.

7. Kui siil tunneb end millestki ohustatuna, tõmbab ta end tugevalt kerra. Eestlased kogunevad hädaolukorras samamoodi ja moodustavad ühe suure "Eesti identiteedi" kera.

8. Siilid on oma lihtsuses armsad ja tagasihoidlikud, nagu ka enamik eestlasi.

9. Kokkuvõttes on eestlased ja siilid mõlemad üliägedad tegelased, ent nende ägedus jääb suurema osa maailma eest kahjuks varju.

Pilablogi Estonian Moments koondab naljapilte eestlasi iseloomustavate ütluste ja tähelepanekutega.

"Ma olen Eestis elav välismaalane. Mulle meeldib teisi inimesi naerma ajada ning ise seda väga teha, kuid avastasin, et Eestis on seda raske korraldada. Seega otsustasin proovida seda internetis," tutvustab blogi autor end inglise keeles oma lugejatele.