Kaalukabinet on ainus omataoline koht, kus on võimalik uudse aparatuuri abil teha individuaalset kaaluanalüüsi, määrata bioelektrilisel meetodil rasva ja lihasmassi ning saada edasisi juhiseid meedikutelt. Patsiente nõustavad arst (endokrinoloog) ja diabeediõde, on kirjas Delfile saadetud kirjas.

Kuna ülekaalulisus on muutunud Eestis järjest suuremaks probleemiks on kasvanud ka abivajajate hulk, kes vajavad spetsialistide nõu, et ülekaalu kui üht suuremat haigusriski alandada.

„Ülesöömine on seotud päevapingete, stressi, meeleolude ja emotsioonidega,” tõdes endokrinoloog Marju Past, kelle sõnul on tüüpilised kaalukabinetti pöördujad just need inimesed, kes on läbi teinud erinevad dieedid ja paastud, kuid mahavõetud viis kilo kasvab mõne aja pärast hoopis kümneks lisakiloks või veel enamgi.

Kaalukabineti avapäeval tutvustab Tervise Arengu Instituudi vanemteadur Mare Tekkel eestlaste tervisekäitumise uuringut, andes ülevaate eestlaste söömisharjumuste, ülekaalulisuse ja füüsilise koormuse ning sportlike eluviiside kohta. Perearst Kristi Parts kõneleb ülekaalulise peamistest põhjustest Eestis ning Eesti Diabeediliidu tegevdirektor Ulvi Tammer kaalbikabinettide vajadust Eestis ja mujal maailmas.