Dokumendi kohaselt käib jutt antud riikide lülitamisest NATO liikmete koostöösse tuumateabe valdkonnas, “kaasa arvatud tehnilised lisad ja julgeoleku valdkonda puudutavad lisad”. 1965. aastal sõlmitud lepingut nimetakse ATOMALiks, vahendab Itar-Tass.

Vaadates läbi USA sõjalise juhtkonna Pentagoni taotluse, otsustas Bush, et selle kokkuleppe teostamine ja “kaasa arvatud kinnise tuumainformatsiooni üleandmine,” ei ole mitte vastuolus, vaid on kooskõlas “üldise kaitse ja julgeolekuga”.

Kongressile heakskiitmiseks esitatud ettepaneku kaaskirjas märgib Bush, et ATOMAL kokkuleppe on organisatsiooniline struktuur, mille raames seal osalevad riigid “saavad vajalikku informatsiooni osalemaks poliitilises ja strateegilises konsensuses, millest sõltub alianssi kollektiivne sõjaline potentsiaal.”

“Kokkuleppe lubab ainult tuumainformatsiooni üleandmist aga mitte relvi, tuumamaterjale või -varustust,” rõhutas Bush. Ungari, Poola, Tšehhi ja Hispaania on tema sõnul kokkuleppega juba ühinenud.

Kongressis algab alates presidendi ettepaneku saamisest 60-päevane tähtaeg, mille möödumisel selle parandatud ja täiendatud variant vastuväidete puudumisel jõustub.