Mika peeti Eestis kinni eelmise aasta aprillis koos üsna suure kurjategijate grupiga ning kohus mõistis ta neljaks aastaks vangi amfetamiini ja ebaseaduslikult relva omamise eest. Umbes aasta aega Eesti vanglates istunud ja sel kevadel Soome üle viidud mees tagasi ei igatse.

Esimesed poolteist kuud veetis Mika arestimajas, kus oli kongis neli voodit ja viis meest. Neist üks rääkis veidi soome keelt, teised olid venelased. Ühendust sai ta pidada vaid Soome konsulaadi ja talle määratud advokaadiga, kelleks oli kuuldeaparaadiga 75-aastane mees, kes soome keelt ei osanud. Advokaati vahetada ei õnnestunud ja nii tuli appi võtta tõlk.

Arestimajast viidi Mika Tallinna vanglasse kuue mehe kongi, kus sai soomlasest sõbraga seintesse uuristatud auke pidi kirju vahetada. Mõnes seinas olid Mika sõnul peasuurused augud, mille lappimisest valvurid kuigi huvitatud ei paistnud olevat.

Mika sõnul olid ka eesti vangid kuulnud Soome vanglate oludest ning unistasid sinna istuma saamisest. Mees palus septembris kohtuotsuse saabudes üleviimist Soome, seda tuli oodata pool aastat. Vahepeal viidi Mika Viru vanglasse, kus oli nii külm, et tuli müts peas magada.

Tugevalt kritiseerib Mika Eesti vanglate tervishoiuteenuseid. Mehel valutas nimelt pidevalt pea, kuna ta ei olnud saanud vajalikke veererõhuravimeid. Ühel mehe sõbral konfiskeeriti aga valehambad, mille ta oli särgitaskusse pannud. Valvur küsis, kas ta suudab tõestada, et need kuuluvad talle.

Erinevus on ka distsipliinis: veel Soomes Sörka vanglaski kõndis mees koos teise Eestist Soome saadetud vangiga käed selja taga kui tibu. Valvur juhtis seepeale tähelepanu, et seal pole seda vaja.