Rahvusvaheline kultuurikeskus Gorodskaja Ploštšad, mis on registreeritud Moskvas ja mida juhib Olga Storožik, määras oma hoolekogu liikmeks Eesti välisministri endise esimese asetäitja Rein Müllersoni, teatas infoagentuur REX. Müllerson on olnud ka Gorbatšovi nõunik rahvusvahelise õiguse alal kuni 1991. aastani.

Müllersoni ülesannete hulka kuuluvad infoagentuuri teatel Venemaa kodanike patriootilise vaimu kasvatamine, Venemaa väikerahvaste administratsioonide konsulteerimine ja Venemaa arendamine üldiselt.

„Rahvusvahelise kultuurikeskuse Gorodskaja Ploštšad kontor asub Smolenski bulvaril, Venemaa välisministeeriumi lähedal. Mitmed tegevdiplomaadid, sealhulgas Venemaa saatkonna Hispaanias kultuurinõunik, on juba jõudnud rääkida selle organisatsiooni veebilehel, kuidas nad tegelevad Vene kaasmaalaste õiguste kaitsmisega Rein Müllersoni juhtimisel,“ kirjutab infoagentuur REX.

Gorodskaja Ploštšadi asutajad ei kavatse oma tegevuses Venemaaga piirduda. Veebilehe järgi on keskusel esindused Hispaanias, Bulgaarias, USA-s ja Suurbritannias.