"Liibüa liider Muammar Gaddafi rakendas ulatuslikku vägivalda meeleavalduste mahasurumiseks, mis viis riigi kodusõjani. Kaitsmaks Liibüa elanikke Liibüa juhtide vägivalla vastu on ÜRO Julgeolekunõukogu kehtestanud Liibüa kohal lennukeelutsooni, mida rakendatakse sõjaliste vahenditega. Välismaalaste turvalisus ei ole riigis tagatud," hoiatab välisministeeriumi infoleht.

Kui antud hoiatusest hoolimata siiski Liibüasse reisitakse, tehakse seda välisministeeriumi väitel omal vastutusel ning konsulaarabi saamine ei ole kindlustatud. "Soovitame kindlasti enne reisi end registreerida ja teha reisikindlustus. Lisaks tutvuda reisikindlustuse tingimustega."

Kõigil riigis viibivatel eestlastel palutakse endast teada anda ministeeriumi konsulaarosakonnale telefonil 6 377 440 või saata e-mail konsul@vm.ee.

Liibüa vajub üha sügavamale kaosesse

Liibüa püüdlus demokraatliku valitsemiskorra poole näib olevat liiva jooksmas, kuna äärmuslik islam kinnitab aina jõudsamalt kanda: alles eile sai pealinnas Tripolis vähemalt 43 inimest surma ja rohkem kui pooltuhat vigastada, kui äärmusislamistlik relvaorganisatsioon meeleavaldajate pihta tule avas.

Briti rahvusringhäälingu korrespondendi sõnul avati Ghanghouris rahvamassi pihta tuli just seetõttu, et nad avaldasid meelt Mistrata relvarühmituse vastu ja nõudsid, et äärmuslased selle Tripolis asuvast peakorterist lahkuks.

"Siin valitseb täielik segadus," kirjeldas olukorda ministeeriumi pressiesindaja.