Peale paastuaja lõppu on paras aeg ennast värskest talukraamist valminud pühaderoogadega kostitada ja kindlustada endale kiikudes õnnelik käekäik kogu ülejäänud aastaks.

Kevadisel toidu- ja käsitöölaadal pakutakse erinevaid talukaupu, ökotooteid, käsitööd ning istikuid.

Mitmekesine kultuuriprogramm kosutab vaimu ja jagab esivanemate tarkuste sekka ka uuemate kommete tutvustusi: saab jälgida, kuidas valmistusid talupered lihavõteteks 19. sajandil ja 1930.-ndatel aastatel.

Pulga talus on lastele avatud istutamiskool. Aiandusalaste algteadmistele vahelduseks võib väike külastaja nautida etendusi lasteteatrilt “Trumm”. Lavastus ”Roosad sokid” vestab sõprusest, mõistmisest ja teineteise aitamisest.

Kuie koolis saab teele saata pühadekaarte. Kolu kõrts kostitab rahvusroogade ning pillimuusikaga.

Sutlepa kabelis kõlavad ansambli Nolens Volens esituses ürgnaiselikud regilaulud ja regilaulude seaded. Kell 15.00 algaval lihavõttejumalateenistusel teenib õpetaja Toomas Paul.

Lihavõtetest alates hakkasid külanoored kiikumas käima! Kiigele ja kiigeseppadele viidi andeid — kiigele punaseid paelu, kiigeseppadele sukapael või tubakakott.

Nuki talus võib iga külastaja anda oma panuse käsitöömeistrite abil valmivasse ühisesse näputöösse, mis hiljem kiigele kingiks viiakse. Kiigeplatsil laulavad Leigarid koos publikuga kiigeaja kiigelauludega pidulikult avatuks.
Toeka külakiige kõrval on kiigeplatsile üles seatud ka kaasaegsed kiikingkiiged.