Erakonna esimeheks valis koosolek 162 häälega Andres Herkeli, tema vastaskandidaat Alger Tammiste sai 11 poolthäält.

Juhatuse kümnele kohale kandideeris 27 erakonna liiget.

Koosolek otsustas juhatusse valida järgmised erakonna liikmed: Külliki Kübarsepp, Jaanus Ojangu, Jevgeni Krištafovitš, Kalle Pilt, Märt Meesak, Aimar Altosaar, Jüri Saar, Lii Ramjalg, Kristo Krumm ja Emil Rutiku.

Aukohtu liikmeks osutusid valituks Katrin Mesilane, Eino Muruste, Mati Illsion, Janar Siniväli ja Jaan Uustalu ning revisjoni komisjoni liikmeks Raivo Olmeti, Jaanus Luka ja Taavi Raidma.

Oma põhikirja kohaselt soovib Vabaerakonna olla kodanikeühendustele ja aktiivsetele inimestele avatud platvorm, et tagada riigi juhtimine võimalikul laial alusel. Selleks on Vabaerakonna nimekirjad kohalikel, Riigikogu ja Euroopa Parlamendi valimistel avatud, võimaldades ühiselt koostatud valimisprogrammiga kandideerida ka kodanikeliikumiste esindajatel. Kohalikel valimistel eelistab erakond oma põhikirja kohaselt koostööd valimisliitudega.

Erakonna programm kavandab põhjalikke muudatusi riigi poliitilises korralduses ning haldus- ja maksusüsteemis. Muudatuste eesmärk on teha riigi toimimine efektiivsemaks, pöörata senine ülevalt alla juhitav võimupüramiid alt üles omavalitsustele ja kodanikuühiskonnale toetuvaks, vähendada poliitkampaaniatele tehtavaid kulutusi, muuta maksusüsteemi ettevõtlust ja maapiirkondi soosivamaks, et taastada elu võimalikkus kõikjal Eestis.