Machakose linnas valimisi jälginud eestlanna Liina Leemet ei teadnud veel eile õhtul, kas temal ja tema kolleegidel õnnestub turvaliselt Nairobisse ja sealsele lennuväljale jõuda või peavad nad riigist lahkuma hoopis läbi Tansaania, selgitas telefoniintervjuus Delfile vaatleja õde Anneli Leemet lisades, et pole oma õega pärast eilset õhtut enam ühendust saanud.

Mariann Sudakov välisministeeriumist ütles Delfile, et lühiajaliste vaatlejate hulka kuulunud neli eestlast jõudsid Keeniast tagasi eile ning pikaajalised vaatlejad on hetkeseisuga juba Nairobisse evakueeritud ning ootavad lennukit, mis peaks lendama välja täna õhtul või homme hommikul.

Ükski Eesti kodanik välisministeeriumi poole abi saamiseks pöördunud pole, kuid vajadusel aitab Eesti kodanikke Keenias Soome saatkond.

Pühapäeval toimunud Keenia presidendivalimiste võit senise presidendi Mwai Kibaki poolt on kaasa toonud rahutused ja vägivalla, sest Raila Odingat toetava opositsiooni arvates polnud valimised ausad. Hukkunuid on Punase Risti andmetel juba üle 160 inimese.