„On oluline, et Euroopa Liit annab oma panuse julgeoleku ja jõukuse suurendamiseks nii lõunas kui idas,” kinnitas minister Paet. Näitena võib tuua elatustaseme erinevuste vähendamise põllumajanduse arendamise teel. „Impordipiirangute kaotamine Euroopa Liidus annab meile odavamaid toiduaineid ning enam tööd Vahemere lõunakalda inimestele ja sellega ka lootuse tulevikuks,” sõnas Paet valitsuse pressieisindaja teatel.

Senisest tugevamat koostööd nähakse eelkõige regionaalsete projektide elluviimise teel. „Vahemereliit on uus vorm Euroopa Liidu naabruspoliitika elluviimisel. President Sarkozy algatus Euroopa Liidu ja Vahemeremaade koostöö tugevdamisest on oluline ka Eestile,” sõnas peaminister Andrus Ansip.

„Praktiliste probleemide lahendamisele orienteeritud koostöö aitab kaasa ka regioonis valitsevate poliitiliste pingete vähendamisele ja suurendab sellega stabiilsust Euroopa Liidu ümbruses,” lisas Ansip.

Vahemereliidu projektide rahastamiseks kavatsetakse kasutada nii erakapitali kui ka EL naabruspoliitika vahendeid.

Kohtumisel kiideti heaks Horvaatia, Montenegro, Bosnia-Hertsegoviina ja Monaco taotlused osaleda Vahemereliidu koostöös. Ministrid toetasid Egiptuse kandidatuuri Vahemereliidu kaaspresidendiks, Euroopa Liidu poolseks kaaspresidendiks on EL eesistujariik Prantsusmaa.