Ühel pildil istuvad keskerakondlasest majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaar ning rahvaliitlane, endine keskkonnaminister Villu Reiljan, võrksukad jalas, rahatähed trussikute vahelt paistmas ja Hustleri number käes, kirjutab SL Õhtuleht. Nende taga seisab teistest kleenukesem peaminister Andrus Ansip, kelle suust tuleb jutumull: “Õnneks on valimised läbi.”

“Naisi hullutanud eesti parimad meesstripparid võivad nüüd veidi hinge tõmmata,” selgitab pildi allkiri.

Arnold Rüütel vestleb aga abikaasaga Eesti maakaardiga ehitud teki all. “Putin ja Schröder hakkasid toru tegema,” ütleb murelikul ilmel Arnold Rüütel, keda tõttab lohutama Ingrid Rüütel: “Aga sina oled ju hetero, Arnold.”

“Euroopa riikides kujutatakse poliitikut tihtipeale karikatuurides või fotomontaažides, mis võivad oma sisult olla väga solvavad. Enamikul juhtudel avaliku elu tegelased taoliste asjade peale ei reageeri,” ütles ajakirjandusekspert ja pressinõukogu pikaajaline liige Tarmu Tammerk.

Ta lisas, et sellistes asjades on problemaatiline saada endale positiivset kohtuotsust. Eriti, kui tegemist on satiirilises või pornoväljaandes ilmunud materjaliga.