Välisministeeriumi viktoriini eesmärk on tutvustada välisriikide kodanikele Eestit, pakkudes osalejatele uusi ja huvitavaid teadmisi, anda neile ajend Eesti kohta rohkem infot otsida ning Eestit külastada.

Seekordsest kevadviktoriinist võttis osa 9090 osalejat 98 riigist. Kantsler Streimanni sõnul on tegemist suurima osalejate arvuga alates 2002. aastast, mil välisministeerium viktoriini korraldab. „Suur osalejate arv peegeldab ka Eesti-suunalise huvi mitmekülgsust. Lisaks lähinaabritele oli vastanuid pea igast maailmanurgast, näiteks Bahreinist, Bermudast, Kambodžast, Fidžilt, Kosovost, Liibanonist, Nepalist ja Katarist,“ märkis Streimann.

Enim vastanuid oli Ameerika Ühendriikidest, Venemaalt, Soomest, Saksamaalt, Prantsusmaalt ja Lätist.

Viktoriin toimus kahes keeles. Ingliskeelses viktoriinis oli osalejaid 5372 ning venekeelses viktoriinis 3437. Kõigile küsimustele õigesti vastajaid oli kokku 7500.

Ingliskeelses viktoriinis osalenute vahel loositi välja neli reisi suvisesse Eestisse. Ingliskeelse viktoriini peaauhind, kuuepäevane reisipakett, sisaldab lennupileteid kahele Eestisse ja tagasi Estonian Airilt, ööbimisi hotellides Kolm Õde ja Radisson Blu Hotel Tallinnas, linnaekskursiooni Tallinnas firmalt Estravel, õhtusööki restoranis Gloria, Tallinn VIP Cardi vaatamisväärsuste külastamiseks Tallinna linnalt ning reisi Saaremaale, kus võitja peatub Grand Rose Spa hotellis.

Venekeelse viktoriini auhindadeks oli kaks reisipaketti Eestisse. Peaauhinna võitja saab samuti kaks lennupiletit Eestisse ja tagasi Estonian Airilt, ööbib hotellides Telegraaf Viimsi Tervis Spa ja City Hotel Portus Tallinnas, ning õhtustab restoranis Ribe. Estravelilt on võitjale linnaekskursioon ning Tallinna linnalt Tallinn VIP Card. Lisaks külastab võitja Lahemaad, kus peatub Sagadi mõisa hotellis ja Viinistu hotellis.

Esmakordselt oli viktoriinis võimalik osaleda ka suhtlusportaali Facebook kaudu.

Välisministeerium korraldab välismaalastele suunatud Eestit tutvustavaid viktoriine alates 2002. aastast. Seekordne viktoriin toimus kuueteistkümnendat korda.

Viktoriin koosnes 12st erinevaid Eestit puudutavast valikvastustega küsimusest. Küsimustele oli võimalik vastata 1. märtsist 31. maini.