Viktoriinist võttis osa 10 100 inimest 105 riigist. Kantsler Alar Streimanni sõnul on tegemist suurima osalejate arvuga alates 2002. aastast, mil välisministeerium viktoriini korraldab.

Lisaks lähinaabritele oli vastanuid pea igast maailmanurgast, sealhulgas näiteks Hondurasest, El Salvadorist, Nepalist ja Mongooliast. Enim osalejaid oli Venemaalt, Ukrainast, Ameerika Ühendriikidest, Valgevenest, Türgist ja Saksamaalt.

Viktoriin toimus kahes keeles ning koosnes kaheteistkümnest erinevast Eestit puudutavast valikvastustega küsimusest. Ingliskeelses viktoriinis oli osalejaid 6262 ning venekeelses viktoriinis 3838. Kõigile küsimustele õigesti vastajaid oli kokku 7738.

Ingliskeelses viktoriinis osalenute vahel loositi välja neli reisi suvisesse Eestisse. Peaauhind, kuuepäevane reisipakett, sisaldab lennupileteid kahele Eestisse ja tagasi Estonian Airilt, ööbimisi hotellides Kolm Õde ja L´Ermitage Tallinnas, linnaekskursiooni Tallinnas firmalt Estravel, õhtusööke restoranis MEKK ja Olde Hansa, Tallinn VIP Cardi vaatamisväärsuste külastamiseks Tallinna linnalt, Vabaõhumuuseumi ja KUMU kunstimuuseumi külastust ning jalgrattamatka firmalt Citybike. Lisaks reis Saaremaale, kus võitja peatub Georg Ots Spa hotellis.

Venekeelse viktoriini auhindadeks oli kaks reisipaketti Eestisse. Peaauhinna võitja saab samuti kaks lennupiletit Eestisse ja tagasi Estonian Airilt, ööbib hotellides Telegraaf ja City Hotel Portus Tallinnas, ning õhtustab restoranis Ribe. Lisaks külastab võitja Lahemaad, kus peatub Vihula ja Sagadi mõisa hotellides ning Viinistu hotellis. Estravelilt on võitjale linnaekskursioon ning Tallinna linnalt Tallinn VIP Card. Võitja külastab ka KUMU kunstimuuseumi ning osaleb firma Citybike korraldatud jalgrattaekskursioonil Tallinnas.

Välisministeerium korraldab välismaalastele suunatud Eestit tutvustavaid viktoriine alates 2002. aastast. Seekordne viktoriin toimus seitsmeteistkümnendat korda.