Eelnevalt oli politsei- ja piirivalveametnikud kindlaks teinud, et kolm piiririkkujat, kellest üks külmus surnuks, olid Sudaani kodanikud.

Sudaani diplomaatiline esindus peaks nüüd oma riigis kindlaks tegema hukkunud piiririkkuja lähedased. Juhul, kui lähedased leitakse ja nad soovivad surnukeha kätte saada, saadetakse see neile. Vastasel juhul maetakse piiririkkuja Eestisse. Piiririkkuja keha Sudaani toimetamise kulud peavad tasuma tema lähedased.

Eestil puuduvad Sudaaniga diplomaatilised suhted.

Neljapäeval andis Tartu halduskohus kohtumäärustega Lõuna prefektuuri esindaja taotlusel loa kahe Kagu-Eestist tabatud Sudaani kodanikust varjupaigataotleja kinnipidamiseks ja paigutamiseks kinnipidamisasutusse. Piiririkkujad avaldasid soovi jääda kinnipidamiskohta.

Lõuna prefektuuri piirivalvurid pidasid kolm sudaanlast kinni kolmapäeva hommikul Koidula raudteepiiripunkti läheduses. Kaks piiririkkujat kandsid lühikesi pükse ja üks oli palja ülakehaga. Piirivalvurid toimetasid piiririkkujad Koidula raudteepiiripunkti ruumidesse sooja ning kutsusid meestele kiirabi.

Piiririkkujad olid teadvusel, kuid värisesid külmast. Piirivalvurid selgitasid, et Sudaanist pärit mehed olid ujunud üle Piusa jõe Eestisse ja siis märjad riided seljast võtnud ning külmas edasi liikuda püüdnud. Piiriametnikele teadaolevalt pidi piiririkkujaid kokku olema kolm. Viimane leitud meestest oli teadvuseta,piirivalvurid püüdsid teda elustada ja kordonis soojendada, kuid mees suri alajahtumise tagajärjel.