Andres Koppel on kogenud teadlane ning teadusjuht, kes senini töötas haridus- ja teadusministeeriumis kõrghariduse ning teaduse asekantslerina. Varem on ta tegutsenud muuhulgas Eesti maaülikooli professori ja prorektorina.

"Koppel on olnud üks teaduskorralduse muudatuste algatajaid, olles sealhulgas ka teadusagentuuri loomise käivitajate hulgas, seetõttu on ta väga sobiv jätkama juba alustatud protsesse nii teadusagentuuri käivitamisel kui ka uute teaduse rahastamistingimuste rakendamisel," kommenteeris valikut Eesti teadusagentuuri kommunikatsioonijuht Liina Raju.

Raju sõnul peab Andres Koppel oluliseks rõhutada teaduse konkurentsivõimet ning seda, et teadusagentuur on teadlaskonna teenistuses.

"Tuleb tasakaalustada teadlaskogukonna poolt määratletavad akadeemilisest loogikast tulenevaid arenguvajadusi ja riigi poolt seatavaid prioriteete," teatas Koppel.

Kokku esitati Eesti teadusagentuuri juhatuse liikme kohale kandideerimiseks kolm avaldust.

31. mail valiti Tartu ülikooli rektoriks Eesti teadusagentuuri juhatuse esimees Volli Kalm, kes jätkas juuni lõpuni tööd Eesti teadusagentuuri juhatuse ja hindamisnõukogu esimehena.